2x App

Endo digitaal

Twee interessante apps die te downloaden zijn voor de smartphone: Endolit voor een ieder die zich wil verdiepen in de wetenschappelijke achtergrond van de endodontologie en Dental Trauma dat zeker een aanrader is voor uw patiënten.

ENDOLIT
Een ieder die zich wil verdiepen in de wetenschappelijke achtergrond van de endodontologie zou eens kunnen kijken naar de Endolit-app. Deze smartphone applicatie biedt veel interessante mogelijkheden. Zo is er een platform waarop tandartsen casussen kunnen delen. Hoe het met de veiligheid van app is gesteld is niet heel duidelijk, dus bezint eer ge begint. Maar rondneuzen in posts van collega’s kan ook leerzaam zijn.

Interessant is de mogelijkheid om samenvattingen van wetenschappelijke artikelen te raadplegen. De zoekfunctie biedt de mogelijkheid te zoeken op titel, auteur, jaartal etcetera.

De app oogt qua vormgeving wat archaïsch, maar de inhoud lijdt daar zeker niet onder.

DENTAL TRAUMA
De (Engelstalige) app Dental Trauma kunt u zeker bij uw patiënten onder de aandacht brengen. De app geeft heldere tips over wat te doen bij een ongeval met tandletsel. Waardevol voor sportclubs, onderwijsinstellingen maar ook voor professionals.