Less is more

NVvE Webinar, woensdagavond 27 september 2023

De pulpotomie: Less is more?

Bij het periodieke mondonderzoek van een patiënt ontdekt u een caviteit in een van de molaren. U maakt een bitewing en ziet dat de carieuze laesie wel erg diep is. Voor de zekerheid maakt u een solo. Er zijn geen periapicale afwijkingen waar te nemen en het element reageert normaal sensibel op de koude-test.

U maakt een afweging tussen het element restauratief behandelen en het verloop monitoren, of direct een endodontische behandeling uitvoeren om klachten in de toekomst te voorkomen. Een endodontische behandeling bij een vitaal element heeft immers een betere prognose. Echter, door het uitvoeren van de endodontische behandeling wordt het element wel verder verzwakt…

Is een (partiële) pulpotomie een mogelijkheid om de vitaliteit van de pulpa te behouden?

Volg het NVvE webinar ´De pulpotomie: Less is more?´

Na inschrijving ontvangt u direct een bevestiging en verdere uitleg.
Graag tot ziens op 27 september!

Met vriendelijke groet,

Mereille Buma,
Voorziter NVvE

PS: op 27 september verhinderd? Geen probleem! U kunt zich gewoon inschrijven. Het terugkijken van dit webinar is mogelijk t/m 5 januari 2024.

Programma

19:50-20:00

Webinar open, beeld en geluid testen en koffie klaarzetten!

20:00-20:10

Introductie gastsprekers Bram Lak en Jaap van den Broek en uitleg webinar ‘spelregels’ door Mereille Buma, voorzitter NVvE.

20:10-21:10

Lezing ‘De pulpotomie: Less is more?’

Na het volgen van dit webinar begrijpt u:

  • wat de voordelen zijn van een pulpotomie;
  • wat de indicaties en contra-indicaties zijn van een pulpotomie;
  • op welke wijze u een pulpotomie uitvoert.

Vragen kunnen via de chatfunctie worden gesteld.

Spreker

Bram Lak

Bram (1977) studeerde tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij in een algemene tandartspraktijk en was hij parttime docent bij de afdeling Parodontologie. In 2010 rondde hij de postdoctorale opleiding Endodontologie af aan het ACTA. Sinds 2016 werkt hij in de verwijspraktijk EndoUtrecht. Van 2011 tot 2016 was Bram penningmeester en voorzitter van TEN. Hij was medeverantwoordelijk voor het opstellen van de richtlijn ‘Endodontische diagnostiek en behandeling’ van de NVvE. Op dit moment is hij voorzitter van de commissie erkenning en herregistratie TE.

Jaap van den Broek

Jaap rondde in 2010 de studie tandheelkunde af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2017 begon hij met de opleiding endodontologie op ACTA en voltooide deze in 2020. Momenteel is Jaap werkzaam als tandarts-endodontoloog bij Dental Clinics in Hedel-Kerkdriel.

Tarieven

NVvE-lid

€ 50,00

Niet NVvE-lid

€ 75,00

Student

€ 25,00

Deelname aan het NVvE Webinar levert 1 KRT punt op (in aanvraag). Uw deelname wordt door ons doorgegeven aan het Kwaliteitsregister Tandartsen.

Klik hier om uw registratie te starten. Uw inschrijving wordt na ontvangst van uw betaling automatisch bevestigd.

In de week voorafgaand aan het webinar sturen wij u de deelnamelink.
Uw deelname wordt doorgegeven aan het Kwaliteitsregister Tandartsen via PE-online. Desgewenst kunnen we u een certificaat toesturen.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot 1 uur vóór het webinar: annuleringskosten 15 euro.
Bij annulering daarna vindt geen restitutie plaats.

Als u onverhoopt niet kunt deelnemen, dan is het mogelijk om uw registratie over te dragen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Stuur in dit geval een mail naar: nvve@dmdesk.nl met daarin naam, e-mail en BIG-nummer van de persoon aan wie u de registratie wilt overdragen. Dit kan tot uiterlijk 1 dag voorafgaand aan het webinar,

Bekijk hier de overige algemene en annuleringsvoorwaarden.